Du har sikkert hørt om det før. Permanent hårfjerning er det nye, som for alvor er ved at tage Danmark (og Europa) med storm. Det er utrolig populært af flere årsager: Ofte er det billigere, mere tidsbesparende og endda bedre end andre måder at fjerne hår på som fx ved at barbere sig eller voks. Det er ingen hemmelighed, at permanent hårfjerning kan bruges af alle køn – det er dog typisk mest populært hos kvinder. I denne artikel skal vi kigge nærmere på, om permanent hårfjerning er noget for dig; derfor kommer vi ind på fordelene og eventuelle ulemper ved denne behandlingsmetode, læs med!

Der er penge at spare

 

En af de første gode argumenter for behandlingsmetoden er, at du kan spare penge. Hvis du almindeligvis barberer dig meget regelmæssigt – fx ben eller bikiniområde – så ved du sikkert, at cremer, barberudstyr mv. er dyrt; især hvis du måler, hvor meget det koster i løbet af et helt år. Disse omkostninger kan du naturligvis spare, hvis hårene på de steder, du ikke ønsker det, er blevet fjernet med laser gennem en behandling med henblik på permanent hårfjerning. Således kan det allerede ud fra et økonomisk perspektiv begrundes at vælge denne behandlingsform.

Og der er også tid at spare

Men det er ikke kun på det økonomiske punkt, du kan spare. Det kan du også, når det kommer til tid. For hvis ud jævnligt barberer dig, er det ikke kun penge, du bruger meget af – du bruger naturligvis også meget tid på at barbere dig, fx flere gange om ugen, mens du er i bad. Det kan godt blive til utrolig mange timer, hvis du måler det på årsbasis. Denne tid kan du spare, hvis du får fjernet dine hår permanent. For det tager ikke så lang tid pr. behandling, og der går ikke mange uger, før du kan se resultater af behandlingen – så slipper du stort set for at barbere dig på de behandlede områder, såfremt behandlingen er gået vel og efter planen – sådan er det med permanent hårfjerning med IPL.

Er det for alle?

Der er enkelte, der ikke bør få denne behandling. Dette får du naturligvis rådgivning om af de udførende eksperter. Som noget nyt kan også personer med mørkere hud få permanent hårfjerning; det har af tekniske årsager ikke været muligt tidligere. Gravide bør afholde sig fra denne behandlingsform.