Ølkage opskrift

Når man er vild med øl, bør man ikke snyde sig selv for den mulighed, der er, for at lave ølkage. Det er nemlig supernemt at lave en ølkage, og man kan lave det både alene og sammen med sin familie eller venner. Du finder her en super opskrift på en ølkage.

Hvordan laver man Ølkage?

Det kan godt være, det lyder kompliceret, men det er det ikke. For at lave en ølkage, skal du naturligvis have et køkken og en ovn, men da langt de fleste mennesker har det, burde det ikke være det, der er en hindring. En ølkage er særlig god om efteråret, til jul eller vinteren, men det er naturligvis helt op til en selv, hvornår man ønsker at lave den. En ølkage spises som brød, og det er derfor godt at have noget, man kan smøre på den. Her vil jeg fortælle, hvad der skal i en ølkage.

Hvedemel

500 gram

Brun farin

400 gram

Mørk øl

3,5 dl

Natron

2 tsk

Kanel

2 tsk

Nellike

1 tsk

Allehånd

1/2 tsk

Fremgangsmåde

Når du har købt alle ingredienserne, kan du gå i gang med at lave kagen.

Det hele røres sammen og puttes i en form, som så skal i ovnen.

Opvarm ovnen til 175 grader, og giv ølkagen 45-60 minutter.

Hold øje med kagen, så du kan se, hvordan det står til med den og herudfra vurdere, hvor lang tid den præcis skal have.

Formen, som kagen skal i, skal være beklædt med bagepapir, og den skal samtidig smøres.

Når kagen er færdig, skal den stå lidt og gerne blive kold, før man skærer den ud og spiser den. Så er den også nemmere at håndtere og den går ikke i stykker.

Smøret smelter heller ikke ned i den så. Ølkagen er klart bedst med “fast” smør og ikke med smeltet. Det er ihvertfald min mening 🙂

En ølkage kan som regel holde 3-4 dage, før den ikke længere er god.

Hvem kan man servere ølkage til?

En ølkage passer til alle tænkelige lejligheder, og vi vil her fortælle dig, hvordan man laver en ølkage. Det er både simpelt og nemt, og det er ikke noget, du behøver være bange for at kaste dig ud i. Der er ikke noget bedre end en hjemmelavet kage, og her er en ølkage absolut ingen undtagelse. Når man laver en sådan kage, vil man med sikkerhed ikke blive skuffet, og det vil dem, man serverer kagen for, heller ikke.

Langt de fleste mennesker er helt vilde med ølkage, men dog findes der både børn og unge, der ikke er så vilde med netop denne kage. Det er derfor noget, man skal være opmærksom på, når man planlægger at sætte kagen på bordet. Derudover er der ingen grænser for, hvem kagen kan serveres for, og det er en kage, der sagtens kan bringes på bordet, når der er gæster. Kagen er også god, når man er alene, og den er både berigende og hyggelig at spise. Man kan sagtens drikke en øl til og på denne måde få endnu mere nydelse af kagen, men det er ikke en absolut forudsætning. Ølkagen passer også til julens hygge, men den kan som tidligere nævnt spises på alle årets tider.