Bryg selv øl

Danskerne er vilde med øl, og i Danmark drikker hver dansker ca. 60 liter øl om året i gennemsnit.  Øl købes som regel i supermarkeder eller på tankstationer, og der er også danskere, som tager over grænsen for at købe billige øl i Tyskland.

 

Men hvis man er glad for øl og gerne vil have øl, der smager godt, og ikke bare øl, man bliver beruset af, så skal man selvfølgelig vælge øl i god kvalitet.

 

I Danmark er det gennem de seneste år blevet populært at drikke specialøl og øl fra mikrobryggerier. Denne type øl er dyrere end f.eks. en Tuborg fra supermarkedet.

Hvordan brygger man selv sin øl?

Hvilken metode anvendes til bryg selv?
Hvilket brygudstyr skal du købe?
Kan man ikke bare bestille sin egen smag og få leveret?

Nu kan du designe og bestille din egen øl online

Du skal næsten ikke røre en finger. Kun designe smag og udseende online.

Og så er det endda Carlsberg, som brygger den til dig!

Ølbrygning er en hyggelig og populær hobby

Et stigende antal danskere går op i, hvilken slags specialøl, de drikker, og de vil også gerne selv lære at brygge øl. Ølbrygning er en superhyggelig og populær hobby at have, og du kan brygge øl enten alene eller sammen med andre. Det kræver blot, at du får indkøbt det rigtige udstyr, og så kan du straks gå i gang i dit køkken.

Øl kan brygges året rundt

Du kan brygge øl på alle tidspunkter af året, og der findes et stort udvalg af spændende ølopskrifter, som passer til de forskellige årstider og højtider. Det kan f.eks. være sommerøl, juleøl eller påskeøl. Bryg selv din egen øl og find din favoritøl ved at fremstille forskellige bryg selv øl i dit køkken. Bryg din egen øl til weekendhygge med familie og venner eller til fødselsdage eller andre særlige lejligheder, hvor det er sjovt at kunne præsentere og smage bryg selv øl.

Hvilken metode anvendes til bryg selv?

Til bryg selv øl kan anvendes tre metoder. Beerkits og ekstratbrygning er to metoder, som nemt kan anvendes af nybegyndere, der lige vil se, om ølbrygning er noget for dem. Du køber ganske enkelt færdigpakker med humle og ølekstrat, som du tilsætter vand. Dernæst skal det koge og gære. Det er meget let at gå til.  All-grain brygning er den metode, som bryggerierne anvender, og den kræver, at du har øvet dig lidt først. Her kan du nemlig selv sammensætte smagsnuancerne og skabe din egen unikke øl. Det er sjovt, men det kræver også erfaring at få øllen til at smage godt, når du selv skal eksperimentere. Du kan købe færdigpakker og all-grain i f.eks. onlinebutikker, som forhandler udstyr til ølbrygning.

Hvilket brygudstyr skal du købe?

Som nybegynder kan det anbefales at købe en Starter-Box, som indeholder et bryganlæg og det nødvendige tilbehør som eksempelvis en gærtank til at brygge din egen øl. Bryganlægget kan typisk indeholde 25 liter øl, men du kan også få større bryganlæg. En starterbox med basisudstyret kan fås til omkring 995 kr. online. Vælger du at købe de enkelte dele separat, så skal du anskaffe dig følgende: en stor gryde (ca. 25 liter), en brygske, et mæskekar, en køler, et hydrometer, en køler, en gærspand med gærrør, en flaskebørste, en hævert, kapsler, kapselpåsætter og flaske. Køber du de enkelte dele separat, kan du få udstyret til mellem 1000-1500 kr. Derudover skal du selvfølgelig påregne udgifter til humle, malt og gær.

Generel guide til ølbrygning

Ølopskrifter kan du nemt finde online. Men her følger en generel guide til ølbrygning. Først skal du opvarme vandet i gryden til 70 grader. Dernæst tilsætter du malten, som skal være i gryden i ca. 1 time ved en temperatur på 60-65 grader. Dernæst skal du si malten fra væsken, som derefter kaldes for urt. Rengør gryden og bring urten i kog, og lad den koge i ca. 1 time. Så tilsætter du humlen. Når humlen er blevet blandet med urten, så sies humlen igen fra, og urten nedkøles til omkring 26 grader. Urten hældes nu i gærtanken og derefter tilsættes ølgær. Øllet skal nu gære i 14 dage. Efter to uger kan du hælde dit øl på flaske, og så skal du lade det eftergære i så mange dage, som der står i den enkelte ølopskrift. Det kan nemlig godt variere. Husk at rengøre og sterilisere dit brygudstyr og gærtanken efter brug, hver gang du har brygget øl

Flere og flere kvinder er begyndt, at få interesse for øl. Men der er stadig stor interesse for en god kold og lækker hvidvin eller rosé. Og når man nyder en kold hvidvin, så skal den have de bedste betingelser. Det får den i et vinkøleskab. Vinkøleskabe fra Temptech er ikke kun nødvendige for, at holde din vin i god kondition, men det er også en virkelig flot og æstetisk møbel med flot cedertræ.