Umbriske øl

umbriaudsigt2I sidste uge var jeg 4 dage på Il Ghiottone Umbro på kogeskole sammen med seks veninder.

Et vidunderligt ophold i skønneste omgivelser, med fokus på at fremstille italienske specialiteter, ud fra lækre råvarer, under yderst kyndig vejledning af Lisbet og Thomas og sidst men ikke mindst, at spise lækkerierne efterfølgende.

birra_bionda_doppio2_1                  birre_bastola

Da jeg jo rigtig gerne vil lære danske kvinder, at nyde øl ved forskellige lejligheder, også til mad, købte vi (nok mest på min venlige opfordring) på vores hyggelige formiddags ture ude i det umbriske landskab forskellige øl produceret på umbriske mikro bryggerier.

Temperaturen sneg sig disse 4 dage op omkring de 30 grader, så hjem i køleskab med vores indkøbte øl, som så et par timer sernere var klar til at blive skænket ved den rigtige temperatur, i de helt rigtige glas med stilk, og nydt på terressen med smukkeste udsigt samtidig med, at vi blev sat ind i eftermiddagens udfordrende opskrifter.10450932_10203762334686031_8168996666320731106_n

Samtidig med at vi kokkererde smagte vi på de forskellige øl af helt forskellig type, fra de helt lyse boblende til de mørke med mere sødme.

Af de forskellige vi smagte, fandt vi alle syv hver vores favorit, og det er jo en at de skønne ting ved øl, at man kan “dele en øl” uden af gå på kompromis med smagen (…altså drikke hver sin slags øl…)

 

Categories: Uncategorized

Kommentér gerne...