Opskrift på ølbrød

Her er en opskrifte på det skønneste ølbrød som jeg har budt familie og venner med stor succes – Mums

ØLBRØDoelbroed

30 g gær

50 g rørsukker

6½ dl øl – gerne en mørk variant som Stout

400 g hvedemel, tipo 00

600 g durummel

30 g middelhavssalt

Opløs gær og sukker i øllet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen – gerne i røremaskine. Drys mel over dejen og lad den hæve på et lunt sted i ca. 45 minutter.

Ælt herefter dejen godt igennem og form 6 kugler af dejen. Læg de 6 dejkugler i en rundform (1 i midten og 5 rundt om). Drys med mel og lad brødet hæver til dobbelt størrelse (ca. 45 minutter) – de vil hæve ind i hinanden. Bag brødet i 25-35 minutter ved 225 ° og lad det derefter afkøle på en bagerist.  

Jeg kan anbefale, at spise med lunt med rigtig smør og en lækker Brown Ale fx fra Brooklyn eller Husbryggeriet Jacobsen

 

Categories: Uncategorized

Kommentér gerne...