Øl-is med karmeliserede mandler

Øl-is med karameliserede mandler og marengs-tærte med jordbær/rabarberkompot på kiksebund

Mine gæster som jeg præsenterede aftenens menu for var skeptiske over denne dessert,”øl-is det lød virkelig mærkeligt”, men disse søde sager i kombination, scorede en masse point blandt stort set alle – Prøv selv

Is:

2013-08-16 21.10.152 dl Honning eller sirup
50 g Mandler (smuttede og hakkede)
4 stk Pasteuriserede æggeblommer
2 spsk Brun farin
1/4 tsk salt
1/4 l Piskefløde
1 dl Porter (eller anden mørk øl)

Smelt siruppen på en over-middel varm pande. Kom mandelerne i, og lad dem riste under omrøring indtil de er gyldne. Lad hele molevitten køle helt af på et stykke bagepapir. Hakkes groft.

Pisk æggeblommer og farin til skum, pisk fløden og vend den i æggesnapsen sammen med saltet. Vend til sidst øl og den hakkede karamel/mandelmasse i.

Sæt massen i fryseren i en stor skål, så du løbende de første 2 timer kan røre i den. Hældes herefter i ikke for dybe portionsskåle – mandlerne falder til bunds under indfrysningen.

Når isen skal serveres, skal du først tage den ud helt tilsidst, for den er blød og lækker i konsistensen pga. øllet.

Tærte:
3/4 rulle Digestive-kiks
100 g smør (stue temperatur)
100 g sukker
2 æggehvider
6-7 rabarber
500 g (frosne) jordbær
100 g rørsukker
1 tsk. kartoffelmel rørt ud i lidt vand

Knus kiksene, rør dem sammen med smør og mas det ud i en springform og kom den i fryseren, så den stivner ordentligt.

Kog imens kompotten af rabarber, jordbær og rørsukker (ca. 20-25 min.) og jævn den til sidst med den udrørte kartoffelmel. Lad den køle helt af.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt under omrøring. Kom kompotten ovenpå kiksebunden og smør marengsen ud ovenpå. Bages i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 15 minutter, til marengsen er gylden og sprød.

Velbekommen

Categories: Uncategorized

Kommentér gerne...